با استفاده از نمونه استراتژی محتوا شما میتوانید بهراحتی محتوایی درخور برای بازاریابی محصولات خود آماده کنید و آنها را در بهترین زمان به دست مخاطبان خود برسانید. در واقع اهمیت استراتژی تولید محتوا باعث شده امروزه اکثر کسبوکارها به یادگیری این مهم بپردازند؛ چرا که با استفاده از این استراتژی ما میتوانیم با برنامهریزی دقیق محتوای مناسب برای معرفی و ارائه کالا و خدمات خود تولید کنیم.
امروزه اکثر شرکتها و مؤسسهها برای بازاریابی محتوای خود از چندین نمونه سند استراتژی محتوا استفاده میکنند. با این نمونهها این شرکتها همواره محتوایی مناسب برای پلتفرمهای اجتماعی خود تولید کرده و آنها را برای مخاطبان خود منتشر میکنند. در واقع با این کار آنها در سادهترین و کمهزینهترین حالت ممکن برندسازی و فروش محصولات خود را تا چندبرابر افزایش میدهند.
نمونه استراتژی محتوا چیست؟
بهطورکلی نمونه استراتژی محتوا به شما کمک میکند که مسیر را بهخوبی طی نمایید. این نمونهها راه را به شما نشان نمیدهند؛ اما برای شما مشخص میکنند که در هر لحظه از مسیر باید چگونه مسیر را طی کنید. نمونه استراتژی محتوا در 5 مرحله به صورت قدم به قدم شما را تا انتشار محتوا پیش میبرد. برای اینکه به خوبی با ساختار نمونه استراتژی محتوا آشنا شوید لازم است که این مراحل را به خوبی بررسی کرده و بر اساس ساختار کسبوکار خود از آنها استفاده نمایید.
چرا باید از نمونه استراتژی محتوا استفاده کنیم؟
اصولاً کاربران در دنیای دیجیتال امروزی با کوهی از انواع محتوای باکیفیت و بیکیفیت برای تبلیغات مواجه هستند. امروزه کاربران انتخاب میکنند که از کدام محتوا استفاده کنند و چه محتوایی را کلاً نادیده بگیرند. به همین دلیل شما باید از نمونه استراتژی محتوای موفق برای کسبوکار خود استفاده نمایید. باتوجهبه اهمیت استراتژی تولید محتوا قرار نیست هر نوع محتوایی که مدنظر دارید را بدون شناخت مخاطب و بدون هیچ استراتژی منتشر کنید. در حقیقت با این کار کاربران را از سایت و مجموعه خود دور کرده و در طولانیمدت سایت شما را برای همیشه ترک خواهند کرد.
درصورتیکه در گوگل شما کلمه نمونه استراتژی محتوا را به زبان انگلیسی (Content Strategy) جستوجو کنید به نمونههای خارجی زیادی برمیخورید که در این زمینه به شما معرفی میکند. در اینجا میتوانید چند نمونه استراتژی محتوا و نویسندههای آنها را مشاهده کنید.
- مارگوت بلو مشتاین با نام Content Strategy at Work
- مایکل برنر با نام The Content Formula
- یکی از مهم ترین و معروفترین نمونه استراتژی محتوا توسط کریستینا هالورسن با نام Content Strategy for the Web است.
مراحل نمونه استراتژی محتوا
در بررسی یک نمونه استراتژی محتوا لازم است که مراحلی طی شود. باتوجهبه اهمیت استراتژی تولید محتوا لازم است که این مراحل قدمبهقدم طی شوند تا بتوان به نتیجهای قابلقبول دستیافت. در ادامه به این مراحل اشاره شده است:
1. در اولین قدم یک تصویر ذهنی از انتهای کار خود داشته باشید.
دقت داشته باشید که منظور از این تصویر ذهنی موفقیت یا شکست نیست. منظور این است که باید مشخص کنید که با فرآیند تولید محتوا در طول یک ماه، 6 ماه و یا 1 سال به چه چیزی میخواهید برسید. برای اینکار اهداف کلی همچون اول شدن در رتبه گوگل و یا جذب تعداد زیادی مخاطب نباید انتخاب شوند؛ بلکه باید مشخص نمایید که بهعنوانمثال با استراتژی محتوایی میخواهید به 1000 بازدید ماهانه برسید. برای این کار باید موارد زیر را آماده کنید:
- تولید محتوای متنی 2 عدد در هر هفته
- تولید محتوای صوتی 2 عدد در هر هفته
- تولید محتوایی ویدئویی 2 عدد در هر 10 روز
- انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی
- انتشار محتوا در فیسبوک، linkedin، وبلاگها بهصورت پست میهمان
باتوجهبه اهمیت استراتژی تولید محتوا شما باید هدف اصلی خود را مشخص کنید. در مسئله سئو و بازاریابی محتوا نباید اصلاً با خود تعارف داشته باشید و باید تمام انگیزه و اهداف فرعی، اصلی و واقعی خود را مشخص کنید. چه خوب و چه بد باید تمام بخشهایی که در تولید محتوا میخواهید به آنها برسید را بنویسید و مشخص کنید تا چشمانداز شما مشخص شود.
2. در قدم دوم باید مخاطب خود را به خوبی شناسایی کنید.
این قدم را میتوان یکی از قدمهای مهم در نمونه استراتژی محتوا دانست. در واقع شما باید مشخص کنید که محتوا را برای چه کسی تولید میکنید؟ مخاطبهای شما دارای یک سری ویژگیها هستند که با استفاده از این ویژگیها شما میتوانید سلیقه و علایق آنها را شناسایی و مشخص کنید. بهعبارتدیگر اگر شما ندانید که مخاطب شما از چه نوع نوشته و سبکی خوشش میآید و یا به دنبال یادگرفتن درمورد چه چیزهایی است قطعاً در تولید محتوا به مشکل برمیخورید.
در نتیجه در این بخش از نمونه محتوا شما باید مشخص کنید که مخاطب هدف شما کیست و چه خصوصیاتی دارد. با این کار میتوانید محتوای مناسب این افراد را راحتتر تولید کنید. برای اینکه در نمونه استراتژی محتوا بتوانید بهراحتی از مخاطب خود شناخت پیدا کنید باید به پرسونای مخاطب دست پیدا کنید. برای این کار شما باید از موارد زیر کمک بگیرید:
- از تجربه شخصی خودتان در سایتهای مشابه استفاده کنید.
- نظرسنجی راه بیندازید.
- در مورد کلمات کلیدی پر کاربرد در حوزه فعالیت خود تحقیق کنید.
- محتواهایی که در این حوزه تولید شدهاند را رصد کرده و بررسی کنید و ببینید که کاربر بیشتر با چه نوع محتواهایی تعامل برقرار میکند.
- شبکههای اجتماعی را بررسی و تجزیهوتحلیل کنید.
- شما حتی میتوانید با مخاطبان خود به گفتوگو نشسته و دغدغهها و نیازهای آنها را گوش دهید.
3. در قدم سوم نمونه استراتژی محتوا باید مخاطب را همراه محتوای خود کنید.
شاید بتوان گفت که هدف اصلی نمونه استراتژی محتوا در این بخش نهفته است. در این بخش شما باید کاری کنید که مخاطب همراه محتوای شما حرکت کند. با این کار میتوانید یک بازدیدکننده معمولی را به یک مشتری وفادار تبدیل نمایید مواردی که میتواند باعث شود که مخاطب شما بیشتر در سایت شما بماند عبارتاند از:
- ارائه یک کتاب رایگان بهصورت پیدیاف
- استفاده از اینفلوئنسرها
- استفاده از کلیپها در شبکههای اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام
- ارسال ایمیلهای آموزشی کوتاه
- انتشار مقالات آموزشی موردنیاز مخاطب
- انتشار پادکستهای جذاب
- ارائه کوپنهای تخفیف به مشتریان جدید و یا قدیمی
- ارائه توصیهنامههای جذاب به کاربران جدید
4. قدم چهارم محتوا به بهترین شکل ممکن است.
تولید محتوا با استفاده از نمونه استراتژی محتوا به این معنی است که شما باید بهترین و کاملترین نوع محتوا را تولید کرده و در سایت خود منتشر نمایید. اصولاً این کار باعث میشود که کیفیت کار شما نزد مخاطبان بالاتر رفته و آنها ارزش و وقت بیشتری برای کسبوکار و سایت شما قائل شوند.
باتوجهبه اهمیت استراتژی تولید محتوا شما باید در تولید بهترین نوع محتوا تمام گروهها را در نظر بگیرید. در واقع نمونه استراتژی محتوا به شما اعلام میکند که باید هم محتوای متنی، محتوای صوتی و هم محتوای تصویری را تولید کنید با این تفاوت که از بین این سه محتوا یکی بهعنوان محتوای اصلی مشخص شود. در حقیقت این محتوای اصلی بر اساس اطلاعات و بازخوردهای کاربران میتواند مشخص شود. سپس درصد تولید این محتوای اصلی نسبت به بقیه باید بیشتر باشد.
5. قدم پنجم در نمونه استراتژی محتوا انتشار محتوا در کانال مناسب است.
آخرین قدم در نمونه استراتژی تولید محتوا را میتوان یکی دیگر از قدمهای مهم این استراتژی دانست. معمولاً در این قدم شما باید کانال مناسب برای انتشار محتوا را مشخص کنید. در واقع هر نوع محتوایی باید در جایگاه خودش منتشر شود و اگر این کار بهخوبی صورت نگیرد حتی اگر بهترین نوع محتوا را نیز تهیه کرده باشید؛ اما در کانال مناسب منتشر نکنید شکست محتوای شما قطعی است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر